natuurlijk slaapmiddel smilus sleep

5 redenen om een natuurlijk slaapmiddel te gebruiken

Je bent er inmiddels wel achter; de laatste tijd behoor je tot de groep slechte slapers. Het duurt een tijd voor je slaapt, je wordt vaak wakker en als de wekker gaat ben je niet uitgeslapen. Je sleept jezelf uit bed en pakt een kop sterke koffie om enigszins wakker te worden. Ellende! Je gaat liever nog niet naar de huisarts. Voorgeschreven slaapmiddelen vind je geen fijn idee. Maar heb je wel eens gedacht aan slaapmiddelen op natuurlijke basis?

Maar natuurlijk!

De belangrijkste reden om überhaupt een slaapmiddel te gebruiken is om weer goed te slapen. Gewoon weer een ouderwets nachtje van 8 uur slapen en uitgeslapen wakker worden. Nou ja gewoon? Dat laatste tijd is dat dus he-le-maal niet zo gewoon! Je bent er eigenlijk wel een beetje klaar mee en je gaat je slaap een beetje helpen. Maar dan wel door een natuurlijk slaapmiddel te gebruiken. We geven je vijf redenen om een natuurlijk slaapmiddel te gebruiken.

 

1. Beter slapen

De belangrijkste reden die we al een keer benoemd hebben. Je wilt beter slapen om de volgende dag uitgerust wakker te worden. En…omdat de nachten anders wel erg lang duren als je wakker ligt te staren of te piekeren. Het is ook nog eens behoorlijk saai zo in het donker. Een natuurlijk slaapmiddel biedt ondersteuning bij het sneller in slaap vallen en doorslapen. Het bevordert je slaapkwaliteit en je wordt meer uitgerust wakker.

2. Op natuurlijke basis

Natuurlijk is beter. Supplementen, dranken en zelfzorgmiddelen op natuurlijke basis sluiten beter aan op de behoefte van de mens. Duizenden jaren deden ze niet anders. Onze voorouders gebruikten enkel middelen die voorhanden waren uit de natuur. Hoofdpijn? Dan gebruikte je Sint- Janskruid. Een blauwe plek? Dan boden arnicablaadjes uitkomst. En niet kunnen slapen? Dan kon passiebloem uitkomst bieden. Wat vroeger hielp, kan ook nu nog prima gebruikt worden.

3. Veilig in gebruik & niet verslavend

Een voordeel van slaapmiddelen op natuurlijke basis is dat je ze in principe veilig kunt gebruiken. Bij het gebruik ontstaan geen gezondheidsrisico’s. Wel plaatsen we de kanttekening dat het middel verantwoord gebruikt moet worden. Daarmee bedoelen we dat we adviseren we om altijd de bijsluiter te lezen. En gebruik je andere (voorgeschreven) medicatie. Overleg dan voor de zekerheid met je huisarts.

Ook werken natuurlijke slaapmiddelen doorgaans niet verslavend. Je wordt niet afhankelijk van het middel. Het is wel verstandig om, na enkele weken gebruik, te ondervinden of je inmiddels weer goed slaapt zonder ondersteuning. Grote kans namelijk dat je weer gewoon goed slaapt zonder hulp.

4. Slaapmiddel zonder nare bijwerkingen

Een slaapmiddel op natuurlijke basis geeft geen nare bijwerkingen. Dat in tegenstelling tot de synthetische slaapmiddelen die de huisarts je voorschrijft. Een paar van die vervelende bijwerkingen zijn bijvoorbeeld duizeligheid, een slechte concentratie of een duf gevoel. Dus…je slaapt eindelijk beter, ben je overdag duf of duizelig. Ook niet prettig. Uiteraard heeft niet iedereen last van deze bijwerkingen.

5. Je bent weer een blij mens

Een inkoppertje, maar goed slapen heeft een positief effect op je humeur en gevoel voor humor. Niemand zit te wachten op de humeurige versie van jou, omdat je weer eens niet goed hebt geslapen. Jijzelf ook niet toch? Een natuurlijk slaapmiddel heb je soms nodig om overdag weer fit en energiek te zijn…en om te lachen. Want lachen is gezond.

Dit waren ze! Vijf redenen om een natuurlijk slaapmiddel te gebruiken bij slecht slapen. We gunnen iedereen een goede nachtrust en een uitgeruste en gezellige partner, collega, ouder of kind!

E-book Beter slapen begint overdag

Download het Gratis E-book ‘Goed slapen begint overdag’

Beter slapen doe je door overdag te beginnen. Ontvang de waardevolle tips 100% gratis en binnen enkele minuten in je e-mail inbox.

  • Praktische tips om beter te slapen
  • Handig dagschema
  • Toepasbaar wanneer jij dat wilt
  • 100% gratis
envelope
envelope

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *