Doxylamine succinaat

Het gebruik ervan is veilig, maar roept ook wat vragen op. Graag geven we je meer informatie.

Doxylamine succinaat

Je slaapt weer lekker met Smilus® Sleep. Gemaakt met natuurlijke kruiden. Een slaapdrank met een zoetige smaak door de toevoeging van honing. Ook is er aan Smilus® Sleep een klein beetje van de stof doxylamine succinaat toegevoegd. Deze stof draagt bij aan het in slaap vallen en doorslapen gedurende de nacht. Het gebruik is veilig, maar roept ook wat vragen op. Graag geven we je meer informatie. 

Wat is doxylamine succinaat?

Doxylamine is een antihistaminicum. Een stof die allergische reacties onderdrukt. Om die reden werd het dan ook vaak, in lage dosering, toegevoegd aan middelen tegen hooikoorts en andere allergieën. 
In hoge dosering werd het gebruikt in slaapmiddelen. Histamine komt van nature voor in onze voeding. Yoghurt en tomaten bevatten bijvoorbeeld veel histamine. Onze darmen zorgen er normaal gesproken voor dat er niet teveel histamine in het lichaam wordt opgenomen. Werkt dit niet goed, dan veroorzaakt het een lichamelijke reactie dat op een allergie lijkt.

Om de allergie te temperen wordt dan vaak een antihistaminicum gebruikt.

Doxylamine stimuleert slaperigheid

Hoewel doxylamine oorspronkelijk bedoeld was voor de behandeling van allergieën, werd het in hoge dosering in slaapmiddelen op recept gebruikt. Een bijwerking van doxylamine is namelijk dat het slaperig maakt. De dosering van deze stof in een slaapmiddel bedroeg ongeveer 25 mg.

Slaapdrank met doxylamine

Smilus® Sleep is een slaapdrank op natuurlijke basis. Een kruidenpreparaat, aangevuld met slechts een zeer kleine dosis doxylamine. Per aanbevolen dosering van 2 ml, bevat de drank maar 6,52 mg doxylamine. Samen met de slaapverwekkende kruiden als passiebloem en hop, zorgt doxylamine er niet alleen voor dat je sneller in slaapt valt, maar ook dat je lekker doorslaapt. En dat is zeer welkom voor de slechte slapers onder ons. We adviseren om Smilus® Sleep alleen te nemen voordat je naar bed gaat. Het liefst een half uur voordat je wilt gaan slapen. Smilus® Sleept werkt namelijk snel. De ingrediënten worden volledig door het lichaam afgebroken en uitgescheiden. Er blijven dus geen ‘restjes’ achter. 

Heeft doxylamine ook bijwerkingen?

Er is bekend dat er bij gebruik van doxylamine af en toe bijwerkingen kunnen optreden. Bekende bijwerkingen zijn bijvoorbeeld sufheid, droge mond en duizeligheid.

De ingrediënten in Smilus® Sleep werken niet verslavend. Dat betekent dat er op elk moment gestopt kan worden met gebruik en er geen ontwenningsverschijnselen ontstaan. En dat is natuurlijk wel zo prettig. 

En gebruik je Smilus® Sleep al een paar weken met goed resultaat? Probeer dan zo af en toe ook eens een nachtje zonder te slapen en kijk of dat lukt.

Energie verdelen sporter

Snel beter doorslapen met Smilus® Sleep?

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Smilus Sleep? Onze experts staan je graag te woord. Wij zijn te bereiken via klantenservice@smilus.be of via telefoonnummer 038 477 44 10.

 

Veelgestelde vraag
Waarom is het beter om Smilus® Sleep niet te gebruiken als ik midden in de nacht wakker word?

Antwoord
Smilus® Sleep werkt een aantal uur en is bedoeld om het in slaap vallen en het doorslapen te bevorderen. Wanneer je Smilus® Sleep gebruikt als je midden in de nacht wakker wordt is de kans aanwezig dat je je overdag (licht) suf voelt.