Gezocht: slaapverwekker voor een goede nachtrust

Waar denk jij aan bij het woord slaapverwekker? Dacht je meteen aan ‘iets’ dat je slaap opwekt? Aan je eigen slaapproblemen? Aan het feit dat je moeite hebt om gewoon lekker te slapen? Net als ieder ander. Er zijn verschillende middelen die een slaapverwekkende werking hebben. In dit blog vertellen we je wat meer over slaapverwekkende kruiden in het algemeen.

Slaapverwekkers aangeboden door moeder natuur

Je hoort mensen vaak zeggen ‘de natuur heeft ons veel te bieden’. Dat klopt helemaal. De natuur is prachtig, op vele fronten. Denk eens aan de geneeskrachtige en helende werking van de natuur.

Niet alleen nu, maar ook in vroeger tijden kampten mensen heus wel eens met slaapproblemen. En wat deden ze dan? De drogisterij bestond toen nog niet. Dus een kant- en- klaar slaapmiddel kopen kon niet. Mensen haalden hun slaapmiddel rechtstreeks uit de natuur. Ze gingen op zoek naar plantjes en kruiden waarvan bekend was dat ze een slaapverwekkende werking hadden.

Moet je je eens voorstellen dat je nu nog met een mandje op weg zou gaan…Op zoek naar slaapverwekkende kruiden die je vervolgens zelf moet verwerken. Best een gek idee hè! Tegenwoordig kun je natuurlijke slaapmiddelen gelukkig gewoon in de vorm van thee, supplementen of tabletten kopen.

Homeopathie en fytotherapie

Als je denkt aan natuurlijke slaapverwekkers denk je misschien meteen aan de homeopathische middelen en schaar de middelen op basis van kruiden en planten (fytotherapie) daar ook onder. Dat snappen we. En hoewel homeopathie en fytotherapie overeenkomsten hebben, zijn er ook zeker een aantal verschillen. We benoemen een aantal overeenkomsten en verschillen voor je.

Overeenkomsten

 • Zowel homeopathie als fytotherapie vallen onder de alternatieve geneeswijze
 • Alle stoffen gebruikt in de middelen worden volledig door het lichaam afgebroken
 • Ze hebben geen verslavende werking
 • Geven beiden geen bijwerkingen

Verschillen

 • Homeopathie maakt gebruik van dierlijke en minerale grondstoffen, fytotherapie niet
 • Bij homeopathie wordt gebruik gemaakt van het similiaprincipe, ofwel het gelijke wordt met het gelijke genezen. Fytotherapie gaat uit van het contrariaprincipe; een ziekteverschijnsel genees je met middelen die een tegengestelde werking hebben.
 • Homeopathische middelen zijn heel hoog verdund. Bij fytotherapie worden de werkzame stoffen uit de geneeskrachtige planten in hun normale dosering toegediend.

Een mix van slaapverwekkende kruiden

In veel natuurlijke slaapmiddelen wordt een mix van slaapverwekkende kruiden gebruikt. Zo ook in de slaapdrank van Smilus Sleep. Deze slaapverwekkende drank bevat onder andere passiebloem, hop en haver. Deze ingrediënten hebben allemaal de eigenschap dat ze rust geven en een fijn ontspannen gevoel. Net wat je nodig hebt als je lekker wilt slapen.

E-book Beter slapen begint overdag

Download het Gratis E-book ‘Goed slapen begint overdag’

Beter slapen doe je door overdag te beginnen. Ontvang de waardevolle tips 100% gratis en binnen enkele minuten in je e-mail inbox.

 • Praktische tips om beter te slapen
 • Handig dagschema
 • Toepasbaar wanneer jij dat wilt
 • 100% gratis
envelope
envelope