Slaapmedicatie om beter te slapen – wel of niet?

Slaap je altijd als een roosje? Of lig je geregeld wakker, te staren naar het plafond. Wat overigens harstikke saai is, want daar gebeurt niet zoveel. Maar slapen lukt ook niet. Veel mensen in Nederland kampen met slaapproblemen, dus gelukkig ben je niet de enige. Een deel van deze mensen gebruikt slaapmedicatie om beter te slapen. Maar is dat wel zo’n goed idee om slaapmedicatie te gebruiken?

Je slaapt slecht.

Niet goed kunnen slapen is ronduit irritant. En irritant is misschien niet de juiste benaming. Het is ook gewoon stom, vervelend en behoorlijk vermoeiend! Je hebt nu eenmaal een fatsoenlijke nachtrust van een uurtje of 7 a 8 nodig om goed te functioneren. En een weetje: hoe ouder je wordt, hoe minder nachtrust je nodig hebt.
Soms weet je ook helemaal niet waarom je slecht slaapt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je slaapprobleem aan te pakken. Je hebt je misschien ook al wel verdiept in het gebruik van slaapmedicatie. Een verstoorde nachtrust heeft soms een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld spanning of stress.

Welke medicatie bij slaapproblemen?

Er bestaan verschillende soorten medicatie bij slaapproblemen, met of zonder voorschrift van de huisarts.

Met voorschrift

Slaapmedicatie die de huisarts voorschrijft is bijvoorbeeld oxazepam of temazepam, maar ook de hogere dosessen melatonine. Deze slaapmiddelen verminderen je slaapklachten, maar de oorzaak wordt er niet mee aangepakt. Ze mogen vaak maar voor korte duur gebruikt worden en alleen onder begeleiding van een arts. Bij langdurig gebruik werken deze middelen verslavend en afkicken moet langzaam en onder begeleiding gebeuren.

Zonder voorschrift

Slaapmedicatie zonder voorschrift is vrij verkrijgbaar. Je kunt deze middelen kopen zonder recept van de dokter. Online of in de winkel. Slaapmedicatie kopen zonder recept is niet altijd makkelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten slaapmiddelen te koop; met verschillende werkzame stoffen en in verschillende toedieningsvormen. De slaapmedicatie die zonder recept verkrijgbaar zijn, zijn veelal veilig in gebruik en werken niet verslavend.
Natuurlijk slaapmiddel slaapdrank

Natuurlijke slaapmedicatie

Natuurlijke slaapmedicatie zijn slaapmiddelen zonder chemische toevoegingen. Natuurlijke slaapmiddelen bevatten vaak kruiden als passiebloem, valeriaan en hop. We hebben het net al benoemd, maar het grote voordeel van natuurlijke slaapmedicatie is dat ze geen verslavende werking hebben. Je kunt er op elk moment mee stoppen. Ook geven ze geen vervelende bijwerkingen. Slaapmiddelen op natuurlijke basis ondersteunen het natuurlijke slaapproces en helpen je bij het in- en doorslapen.

Verschillende toedieningsvormen

Natuurlijke slaapmedicatie

Smilus Sleep is een slaapdrank op natuurlijke basis. Een vloeibaar supplement dat je helpt om beter te slapen. Je kunt Smilus Sleep gebruiken om verschillende slaapproblemen aan te pakken. Smilus Sleep bevat 8 natuurlijke ingrediënten. Samen zorgen ze ervoor dat je heerlijk slaapt. Smilus Sleep werkt snel en is niet verslavend. Probeer hier en ontdek de slaapverwekkende kracht!

Een steuntje in de rug...

Smilus Sleep® - Slaap weer lekker

Lekker slapen…dat klinkt als muziek in de oren. Soms kun je daar wat ondersteuning bij gebruiken. Smilus Sleep kan die ondersteuning bieden. Smilus Sleep proberen? Bestel hier je probeerverpakking.
smilus sleep natuurlijke slaapdrank