Slaappillen kopen? Wat dacht je van slaapdrank!

Slaappillen…..Ze zijn te kust en te keur te koop. Bij de drogist, de natuurwinkel of online. Dit zijn de slaappillen zonder recept. De dosering van de werkzame stoffen in de pil is vaak laag en zijn veilig in gebruik. En natuurlijk is het fijn als je beter slaapt na inname van een slaappil. Slaapmiddelen zijn niet alleen in de vorm van een pil of tablet verkrijgbaar, maar ook in drankvorm. En dat heeft ook best een aantal voordelen.
Natuurlijke slaapopwekker

Slaappillen kopen zonder voorschrift

Bij het woord ‘slaappil’ denk je misschien wel meteen aan de voorgeschreven variant door je huisarts. Dat zijn de zwaardere slaappillen die alleen onder begeleiding gebruikt mogen worden, omdat ze bijwerkingen kunnen geven. Er zijn ook slaapmiddelen zonder recept verkrijgbaar. Dit zijn veelal slaappillen op natuurlijke basis, die geen verslavende werking hebben of andere nare bijwerkingen geven. Bekend zijn bijvoorbeeld de slaappillen met melatonine, tryptofaan of magnesium

Ook effectief...

Misschien minder bekend, maar ook effectief bij slaapproblemen, zijn de slaappillen op basis van kruiden zoals valeriaan of passiebloem. Deze slaappillen kun je bij de drogist in jouw stad op dorp kopen, of online. Het is wel belangrijk om altijd te kiezen voor slaapmiddelen van goede kwaliteit.

Pak niet meteen een slaappil

Niet goed kunnen slapen is vervelend. Dat niet kunnen slapen heeft verschillende oorzaken, van piekeren en stress, tot een warme nacht of een dekbed dat kriebelt. Een keer een gebroken of korte nacht is helemaal niet erg. Als het een aantal nachten op rij is, ervaar je het vaak als een probleem. Het gebruik van een (natuurlijke) slaappil kan een snelle zijn manier om je slaapprobleem op te lossen. Toch is het niet altijd meteen nodig om naar de pot met slaappillen te grijpen. Er zijn ook andere manieren om van je slaapproblemen af te komen. Lees onze tips in het gratis e-book “Goed slapen begint overdag”.

Geen slaappil, maar slaapdrank

De meeste slaapmiddelen zijn verkrijgbaar in de vorm van een slaappil of capsule, maar er zijn ook alternatieven. Bijvoorbeeld vloeibaar, als een slaapdrank. Een slaapmiddel in drankvorm heeft een aantal voordelen ten opzichte van een slaappil.

1. Een slaapmiddel in drankvorm is makkelijker in te nemen dan een slaappil. Niet iedereen krijgt een slaappil makkelijk doorgeslikt. Of de pil blijft halverwege je keel hangen, want een vervelend gevoel geeft.

2. Een slaapmiddel in drankvorm wordt sneller door het lichaam opgenomen dan een slaappil. Simpelweg omdat het vloeibaar is.

3. Een slaapdrank kun je makkelijk mengen met bijvoorbeeld een beetje vruchtensap. Of in de yoghurt. Een slaappil is vaak niet oplosbaar in water of sap.

Smilus Sleep slaapdrank

Smilus Sleep® - Slaap weer lekker

Lekker slapen…dat klinkt als muziek in de oren. Soms kun je daar wat ondersteuning bij gebruiken. Smilus Sleep kan die ondersteuning bieden. Smilus Sleep proberen? Bestel hier je probeerverpakking.
smilus sleep natuurlijke slaapdrank