Studeren zonder stress, hoe doe je dat?

Uitgerust je examens in, zonder stress en met meer concentratie… Hoe doe ik dat?

Het is weer bijna zo ver… de centrale examens staan weer voor de deur. Een afsluiting van je middelbare schoolperiode, maar ze kunnen je behoorlijk veel spanning opleveren. Hieronder geven we je een aantal tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden op je examens!

Wees niet bang voor de zenuwen

Het is heel normaal om zenuwachtig te zijn. Sterker nog; gezonde spanning is juist goed. Ze zorgen ervoor dat je hersens in de startpositie gaan, om optimaal te kunnen presteren.

Voel je je gespannen? Accepteer het maar. Wees er niet bang voor en raak vooral niet in paniek. Nergens voor nodig, want je kunt het!

Beweeg genoeg

Sporten helpt. Het zorgt ervoor dat je afgeleid bent. Je bent met je gedachten bij het sporten en niet bij dat examen wiskunde. Daarnaast zorgt sporten ervoor dat er endorfine in je lichaam wordt aangemaakt. Dit stofje zorgt voor een blij en gelukkig gevoel. Gevolg; je kijkt positiever tegen dingen aan. Dus ook tegen het examen wiskunde. Dus hup hup, trek je sportschoenen aan en ga een rondje hardlopen. Maak je hoofd even leeg en ga dan weer verder met leren.

Zorg voor genoeg slaap

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je hersens optimaal werken. Je kunt veel beter nadenken als je uitgerust bent. Zorg er dus voor dat je 8 uur per nacht slaapt en elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat. Dit klinkt logisch toch? Niet helemaal….veel mensen “vergeten” om juist in een drukke examenperiode genoeg te slapen.

Goede voorbereiding

Je kent vast het gezegde “Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dat geldt zeer zeker voor je examens. Begin op tijd met leren, oefen bijvoorbeeld oude examens en zorg ervoor dat je de dag van tevoren alle benodigdheden klaar hebt liggen. Wanneer jij het gevoel hebt goed voorbereid te zijn word je rustiger, ervaar je minder stress en slaap je beter. Je bent uitgerust en voelt je fit. Dit heeft een positieve invloed op je prestaties. Een vicieuze cirkel dus.

Natuurlijke hulp

Hoe goed je ook bent voorbereid, het blijft natuurlijk een spannende periode. Je kunt dan misschien wat extra hulp gebruiken om goed te slapen. Of om je zenuwen onder controle te houden. Er zijn veel supplementen op natuurlijke basis, die je helpen om extra voorbereid aan je examens te beginnen.

Uitgerust en vol vertrouwen je examens in? Zonder stress en met meer concentratie? Het kan! Met de natuurlijke hulp van Smilus Focus en Smilus Sleep. Focus verbetert je concentratie en zorgt ervoor dat je rustig blijft tijdens je examens. Sleep draagt bij aan een goede nachtrust.

Profiteer nu van de combideal Smilus Focus + Smilus Sleep, met 25% korting! Klik hier om de combideal te bekijken.

Succes met je examens!

E-book Beter slapen begint overdag

Download het Gratis E-book ‘Goed slapen begint overdag’

Beter slapen doe je door overdag te beginnen. Ontvang de waardevolle tips 100% gratis en binnen enkele minuten in je e-mail inbox.

  • Praktische tips om beter te slapen
  • Handig dagschema
  • Toepasbaar wanneer jij dat wilt
  • 100% gratis
envelope
envelope

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *